February 14, 2014

Valentine's Strawberry Pie (aka Pasta Flora in love)


My friend Sofie and I decided to join forces for some scrumptious Valentine's baking. Yep, no nail or make up tutorials today. What's best than expressing your feelings with a mouthful of sweetness? And with all that strawberry red, passion will certainly prevail! So, there, we've made a Valentine's strawberry pie for you to share with your loved one. You Greek readers out there, does "Pasta Flora" ring a bell? This is going to be short, so get ready. Here's what you'll need: 
.........................................................................................
Αποφασίσαμε με τη φίλη μου Σόφη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επιδοθούμε σε λίγο ψήσιμο, μέρα που είναι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου από μια γλυκιά μπουκιά; Και με το κόκκινο της φράουλας, να και το πάθος! Οπότε ορίστε, φτιάξαμε μια Πάστα Φλώρα με φράουλα για να τη μοιραστείς απόψε. Λοιπόν, θα είναι μια σύντομη ανάρτηση, γι' αυτό ετοιμάσου. Να τί θα χρειαστείς:

Knead butter and icing sugar in a bowl. Once blended, add the egg, baking powder and flour and keep kneading until you get a firm yet smooth dough that doesn't stick to the bowl (note that some additional flour might be needed, but don't overdo it). Wrap it in some cling film and put to the fridge for 1/2 hour to rest. Spread 3/4 of the dough in a greased tray (22-25 cm) and pinch it all over with a fork. It should not be too thick. Spread the strawberry jam on top (don't let it reach the sides of the tray though). Now you can use the remaining dough any way you like - create shapes, stripes or, as we did here, make some heart-shaped patterns on it and place it on top of the jam. Secure the two layers of dough with a fork to prevent jam from spilling and to make it look pretty. Bake in preheated oven at 170 degrees Celcius for 30-45 minutes (depending on your oven) - it should be ready when it gets a deep golden colour.
.........................................................................................
Ζυμώνεις το βούτυρο με την άχνη σε ένα μπολ. Μόλις ενοποιηθούν,προσθέτεις το αβγό, το μπέκιν και το αλεύρι και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να επιτύχεις μια ζύμη αφράτη αλλά δεμένη τόσο ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα (μπορεί να πάρει κι άλλο αλεύρι αλλά μην το παρακάνεις). Τύλιξε τη ζύμη με μεμβράνη κι άστην να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Άπλωσε τα 3/4 της ζύμης στον πάτο ενός ταψιού 22-25 εκ. και τρύπησέ την παντού με ένα πιρούνι. Άπλωσε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα (άφησε ένα κενό περιμετρικά, να μην ακουμπάει στα τοιχώματα του ταψιού). Την υπόλοιπη ζύμη μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις - είτε τα κλασικά μπαστουνάκια της πάστα φλώρας ή, όπως κάναμε εμείς, να την απλώσεις, να κάνεις σχήματα καρδιές και να την τοποθετήσεις πάνω από τη μαρμελάδα. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ένωσε τις δύο στρώσεις ζύμης (α λά παραδοσιακά, ξέρεις εσύ), για να μη χυθεί η μαρμελάδα και για να είναι το γλυκό εμφανίσιμο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-45 λεπτά (αναλόγως το φούρνο σου και αν ψήνεις σε αέρα ή όχι) - μόλις πάρει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμη.

Ready for the oven!
Έτοιμη για το φούρνο!

We used some remaining dough for two extra heart shaped cookies
Χρησιμοποιήσαμε λίγη ζύμη που περίσσεψε και φτιάξαμε  δύο μπισκότα σε σχήμα καρδιάς

Ready! Enjoy :)
Έτοιμα! Καλή όρεξη :)

Happy Valentine's day :)

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...