March 23, 2014

Pink Spring Pasta

I had a wild kitchen inspiration moment the other day - the one that you say I-will-either-devour-or-throw-away-my-food kind of inspiration. Sounds familiar? Well, it so happened that some canned food was in the fridge for about 5 days and I wanted to use it before it was too late. Don't imagine canned beans though! It was canned beets and canned roasted red peppers. I am pretty sure that this recipe will be even better with fresh beets (boiled of course) and homemade roasted red peppers. In any case, here's the result:

pink spring pasta beets red peppers garlic onion feta cheese olive oil pesto
You'll have to be so kind as to excuse this terrible photo, I just couldn't imagine it would be so yummy to be blog material! If you care to give it a try, it will only take 5 minutes.
Just take a couple of beets, a couple of long sweet red peppers (none of it raw, though), a clove of garlic, a small onion, 6-7 cherry tomatoes, a handful of feta cheese (or any white cheese you prefer), some salt, pepper and extra virgin olive oil, add a few walnuts if you like, and using a hand blender or a food processor mix them all together to create this impressive pink pesto. Heat it in a pan, add the boiled pasta and there you go, your pink dish is ready. I grated some cheese on top and it vanished in seconds! Let me know if you try it ;)
...........................................................................
Είχα μια τρελή έμπνευση στην κουζίνα τις προάλλες - από εκείνες που λες ή θα το πετάξω ή θα το καταβροχθίσω, δεν έχει μέση λύση! Σου λέει κάτι; Λοιπόν, είχα στο ψυγείο μερικά βάζα/κονσέρβες με τρόφιμα που ήθελα να αξιοποιήσω πριν περάσουν πολλές μέρες. Όχι καλαμαράκια καλέ! Για την ακρίβεια ήταν βραστά παντζάρια και ψητές κόκκινες πιπεριές. Είμαι βέβαιη πως η συνταγή αυτή θα βγει ακόμη πιο νόστιμη με φρέσκα, σπιτικά μαγειρεμένα υλικά. Θα σε παρακαλούσα όμως να έχεις την καλοσύνη να μου συγχωρήσεις την άθλια φωτογραφία. απλά δεν περίμενα να βγει τόσο καλό που να αξίζει να αναρτηθεί. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά.

Απλά πάρε καναδυό παντζάρια, δύο κόκκινες πιπεριές φλωρίνης (να μην είναι τίποτα ωμό όμως), μια σκελίδα σκόρδο, ένα μικρό κρεμμύδι, 6-7 ντοματίνια, μια χούφτα τυρί φέτα (ή όποιο λευκό τυρί σου αρέσει), λίγο αλάτι, πιπέρι κι ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο, έτσι;), πρόσθεσε μερικά καρύδια αν θέλεις και λιώσε τα όλα μαζί με ένα μπλέντερ χειρός (ή απλό, ή "μούλτι", ή ό,τι σου βρίσκεται τέλος πάντων) ώστε να πετύχεις μια εντυπωσιακά ροζ πέστο. Ζέστανέ την σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε τα βρασμένα ζυμαρικά κι έτοιμο το ροζ πιάτο. Έτριψα και λίγο τυρί από πάνω κι εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα! Πες μου αν το δοκιμάσεις κι εσύ ;)

No comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...